Sarısabır ve Peeling

Güzellik denince sadece yüz anlaşılmamalı. Güzeliğimizin bir bütün olduğu unutulmamalı ve yüzümüze gösterdiğimiz özeni vücudumuza da göstermeliyiz. Vücut güzelliğinin ilk adımı peeling ler. Peeling, cildin üst tabakasının soyulmasını sağlıyor. Bu soyulmayla birlikte cilt hücresi yenileniyor ve deri pürüzsüz bir hal alıyor. Peeling kremleri artık meyve asiti içeriyor. Ve bunlar derinlemesine temizliyor. Derideki fazlalıklar atılıyor, lekeler azalıyor.

Güzellik denince insanların aklına önce yüz gelir. Cilt bakımları, makyaj malzemeleri, kozmetik ürünlerin çoğunluğu yüz için. Çünkü yüz göz önünde, vücut ise giysilerin içinde. Ancak yaz ayını yaşadığımız şu günlerde özellikle vücudumuza özen göstermemiz gerekiyor. Sahile indiğimizde hangimiz sivilcelki bir vücut isterizki? Estetisyen Fazilet Küçükkaya, vücut güzelliğinin ilk adımının peeling ler olduğunu söylüyor: Peeling, cildin üst tabakasının soyulmasını sağlıyor. Bu soyulmayla birlikte cilt hücresi yenileniyor ve deri pürüzsüz bir hal alıyor. Peeling kremleri artık meyve asiti içeriyor. Ve bunlar derinlemesine temizliyor. Derideki fazlalıklar atılıyor, lekeler azalıyor .

KREMLER ÇEŞİTLİ

Küçükkaya nın anlattıklarına göre, bu ürünlerin birçok çeşidi var. Krem şeklinde olanlar zımparalar gibi cildi temizliyor. Derinin pul pul dökülmesi bu işlem sayesinde önleniyor. Bu işlem, evde de güzellik merkezlerinde de uygulanabiliyor. Ancak kaş yapayım derken göz çıkarmamak lazım. Peeling leri her gün uygulamak çok zararlı ve gereksiz. Haftada bir veya iki kez peeling yeterli.

Eğer cildiniz hassas ise iki haftada bir kez peeling yapılmalı. Cilde zarar vermemesi için serinletici etkisi olan jojoba, aloe vera gibi maddeler içermesine de dikkat edilebilir. Cilde uygulanırken, yumuşak hareketlerle sürülmeli. Eğer cildiniz çok kuruysa, pul pul dökülüyorsa, Küçükkaya, üç kez peeling yapılabileceğini belirtiyor. Banyo sırasında kese yardımıyla peeling uygulamak en iyi sonucun alınmasını sağlıyor. Peeling yapan kişilerin çok hafif vücut şampuanlarını tercih etmeleri, sabundan uzak durmaları gerekiyor. Ayrıca peeling işleminden sonra hafif bir losyon ile vücut mutlaka nemlendirilmeli. Aksi halde cilt çok fazla kuruyabilir.

Nemlendiricinin etkisiyle cilt, herzamankinden daha yumuşak ve pürüzsüz olacak. Ayrıca selülit kremleri, inceltici ürünler, peeling sayesinde amaca uygun bir şekilde kullanılabilir. Çünkü bu kremlerin cilde nüfuz etmesi için, peeling işlemiyle gözeneklerin açılması gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir