Bitkisel Yollarla Romatizma Tedavisi

Özellikle eklem bölgelerinde hissedilen şiddetli ve kesintisiz ağrılar yüzünden, pek çok insanın korkulu rüyası haline dönüşen romatizmayı, evde doğal yollarla da kontrol altına alabilirsiniz. Son yıllarda, hastalığın kötü etkilerini azaltma amacıyla doğal çözümler ve bitkisel tedaviler çoğu romatizma hastası tarafından tercih edilmekte. Peki hangi doğal alternatifler daha etkili? Kolaylıkla uygulayabileceğiniz çözümlerden bir kaçına göz atalım:

Vişne

Özellikle gut hastalığına bağlı ağrıları azaltma amacıyla gün içine altı ila sekiz adet vişne yenmesi tavsiye ediliyor. Taze veya dondurulmuş tüketebileceğiniz vişneler esasen yüzyıllardır kullanılan bir Japon tedavisinin parçası. Vişne, hem potasyum hem de doğal bir ağrı kesici olan magnezyum açısından oldukça zengin bir meyve. Potasyumun idrar söktürücü ve iltihap azaltıcı özellikleri ise dokularda biriken fazla sıvının vücuttan atılmasına yardımcı oluyor.

Karahindiba Yaprakları

Romatizmanın etkilerini büyük ölçüde azaltan en önemli bitkilerden biri belki de arka bahçenizde yetişiyor! Taze karahindiba bitkisinin yaprakları A ve C vitamin açısından oldukça zengin. Salatayla beraber çiğ olarak tüketebileceğiniz bu bitki, vücudun zarar görmüş dokuları onarmasına ve karaciğerin zararlı atıkları kandan temizlemesine büyük ölçüde yardımcı oluyor.

Günlük tüketildiği takdirde metabolizmayı güçlendirici etkisi olduğu bilinen karahindiba bitkisi, Avrupalı bitkibilimciler tarafından uzun yıllardır ağrı kesici özelliği için kullanılıyor. Bitkiyi çiğ olarak tüketmek yerine, biraz sarımsak ve zeytinyağı ile hafif pişirerek oldukça lezzetli bir öğün de elde edebilirsiniz. Bunun dışında, kurutulmuş karahindiba yapraklarını çay gibi de içmeniz mümkün.

Zencefil

Zencefilin başta romatizma olmak üzere pek çok farklı rahatsızlığın da tedavisinde kullanılan oldukça etkili bir bitki olduğu bilinmektedir. Hollanda’da yapılan son araştırmalar gösteriyor ki, zencefil yemek, romatizmal ağrıları önemli ölçüde azaltıyor. Salatalar, çorbalar veya çeşitli soslar; zencefili pek çok farklı tarif için kullanabilirsiniz.

Okaliptus Yağı

Romatizma için evde uygulanan eski ve geleneksel doğal tedavi yollarından biri de okaliptus yağını içerir. Ağrıyan ekleme, önceden biraz ısıtılmış okaliptus yağı ince bir tabaka halinde uygulanır ve etrafı şeffaf folyo ile sarılır. Bu bölgenin bir süre boyunca sıcak tutulması gerekmektedir; bu işlem için ısıtılmış bir havlu kullanılabilir. Özellikle yatmadan önce uygulanabilecek bu yöntemin hem rahatlatıcı hem de acıyı dindirici etkileri bulunmaktadır.

Kereviz

Kerevizin de romatizmal ağrıları ve semptomları azaltıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Bu bitkinin tohumları ve gövdesinin diğer bölümlerinde, vücuttaki iltihabı azaltma etkisi olan 25 farklı bileşen bulunmaktadır. Romatizmal ağrının en önemli etkenlerinden biri, vücuttaki potasyum eksikliğidir. Kerevizin yoğun olarak içerdiği potasyum, romatizmal tedavi için tavsiye edilen doğal yöntemler içinde önemli bir yere sahip olmasını sağlar.

Melek Otu

Sahip olduğu iltihap azaltıcı ve kas gevşetici doğal bileşenler sayesinde, melek otu da doğal romatizmal tedavilerde sıkça kullanılan bir bitkidir. Ağrı kesici özelliği için de tercih edilen melek otu yaprakları, çay şeklinde tüketilebilir.

Aloe Vera

Aloe Vera bitkisinin yaklaşık 200’ün üstünde faydalı besinsel bileşeni bulunmaktadır. Pek çok farklı rahatsızlığın tedavisi için önerilen bu yararlı bitki, özellikle vücuttaki iltihap ve ağrıyı azaltarak iyileştirici etki gösterdiği için kullanılmaktadır. Aloe Vera, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve vücudun enerji seviyesinin artmasında önemli etkiye sahiptir. Bir başka deyişle, Aloe Vera vücudun yapılanmasını ve kendini iyileştirme sürecini başlatmasını tetikleyen faktörlerden biridir.

Karayılan Otu

Karayılan otu da benzer şekilde vücuttaki iltihabı ve romatizmanın etkilediği bölgelerdeki ağrıyı azaltıcı etkileri sayesinde tercih edilir. Bu bitkinin aynı zamanda  kaslardaki istemsiz kasılmayı azaltıcı etkisi olduğu bilinmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir