Kuru Ciltler İçin Maske Nasıl Yapılır ?

Kuru ciltler için maske yapmak cildi sağlıklı, parlak ve daha canlı göstermek içindir. Bu yazımızda kuru ciltler için maske türlerini inceliyoruz.

Cildiniz kuru mu? Emin olun aynı soruna sahip çok fazla kişi var. Üstelik kimimizde kuru cilt yaşımız ilerledikçe hormonlar yüzünden oluşan bir sorun haline de geliyor. Cildimiz belki doğuştan belki de zamanla kuruyor, soyuluyor, kaşınıyor. Ayrıca bu durum daha erken yaşlanmamıza ve cildimizin yıpranmasına neden oluyor. Ama hemen umutsuzluğa kapılmaya ve bunu kabullenmeye gerek yok. Çünkü kuru cildi iyi şekilde nemlendirirseniz parlak canlı bir görünüme sahip olabilirsiniz. Biz de bu yazımızda sizlere kuru ciltler için maske önerilerini araştırdık ve birbirinden kolay, birbirinden doğal kuru cilt maskelerini bulduk. Siz de kuru ciltler için hazırladığımız bu öneriler sayesinde daha canlı, daha parlak ve daha genç bir cilde sahip olabilirsiniz.

kuru cilt içi maske

kuru cilt içi maske

Kuru Ciltler İçin Maske: Avokado Maskesi

Avokado ve bal aklınıza gelebilecek en iyi organik nem kaynakları. Bu yüzden içine biraz bal katacağınız avokado maskesi olgun, kuru ve kırışık bir cildiniz varsa sizin için biçilmiş kaftan. Hazırlanması da oldukça basit. Yapmanız gereken yumuşak bir avokadonun kabuğunu soyarak iyice  ezmek ve içerisine bir iki kaşık bal katmak. Maskeyi tüm yüzünüze uygulayarak 10 dakika bekleyin ve yıkayın.

Kuru Ciltler İçin Maske: Esmer Şeker Maskesi

Esmer şeker her türlü cilt tipi için çok uygun olan maddeler içerir. Kuru ciltler için de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı toz esmer şekeri bir miktar zeytinyağı ile karıştırın. Hazırladığınız bu karışım ile cildinize daireler yaparak masaj yapın ve iyice yedirin. Ardından tıpkı diğer maskelerde olduğu gibi ılık su ile yıkayın ve temiz bir havlu ile yüzünüzü silin.

Kuru Ciltler İçin Maske: Süt Maskesi

Bu maske için gereken şeylerden ilki iyi, doğal bir süt. İhtiyacınız olan ise yalnızca bir çay kaşığı. Bunun haricinde bir yemek kaşığı bal, bir tatlı kaşığı aloe vera jeli ve birkaç damla doğal yağa ihtiyacınız var. Maskeyi iyice karıştırıp cildinizde yaklaşık 15 dakika boyunca tutabilirsiniz.

Kuru Ciltler İçin Maske: Havuç ve Avokado Maskesi

Kur ciltler için maske arıyorsanız ve aynı zamanda cildinizin yaşlandığını hissediyorsanız bu maske tarifimiz sizin için. Havuç ve avokadodan oluşan bu maske tam bir antioksidan etkiye sahip. Havuç içerisindeki bol miktardaki potasyum sayesinde hem cildinizi kuruluktan kurtarır hem de cildin cansızlığından arınmasını sağlar. Avokado ise zengin miktarda nemlendirici maddelere sahip. Yapmanız gerekense basit. Öncelikle bir havucu iyice soyarak rendeleyin. Bir çatalla ezilebilecek kıvama gelene kadar kaynatarak pişirin. Havuca kremsi bir kıvam verene kadar onu ezin ve içerisine yarım avokado ekleyerek karıştırın. Ardından bir yemek kaşığı bal, yarım yemek kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı limon suyu ve bir yumurta sarısı ekleyin. Diğer maskeler gibi bunu da yüzünüzde yaklaşık 10-15 dakika bekleterek ılık suyla yıkayın.

Kuru Ciltler İçin Maske: Kakao ve Hindistan Cevizi Yağı Maskesi

Kuru ciltler için maske önerilerimizden bir diğeri kakao yağı ve Hindistan cevizi yağı ile yapılıyor. Yıpranmış ve kuru cildinize iyi bir nem vermek için bu maskeyi deneyebilirsiniz. Bir kabın 4’te 1’i kadar Hindistan cevizi yağı, kabın 4’te 3’ü kadar da kakao yağına ihtiyacınız var. Ayrıca 2 yemek kaşığı zeytinyağına ihtiyacınız var. Tüm yağların iyice erimesi için onları bir kaba alın ve mikrodalgada birkaç saniye boyunca tutun. Ardından karışım soğuyana kadar hepsini karıştırmaya devam edin. Oda sıcaklığına geldiğinde rahatça yüzünüze sürebilirsiniz. Bu maskenin bir avantajı daha var, yalnızca yüzünüze değil tüm bedeninize sürebilir ve nemlenmesini sağlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir