Evde Kolaylıkla Hazırlayabileceğiniz 9 Aloe Vera Jel Maskesi

Doğal çözümler arayanlar için evdeki malzemelerle dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz her cilt tipine uygun 9 aloe vera jel maskesi tarifini derledik.

Aloe vera bitkisinin faydalarını duymayanımız kalmadı. Cilt ve saç bakımında mucizevi etkiler gösteren aloe vera bitkisini yetiştirmek de oldukça kolay! Evinizde bulunduracağınız olgun bir aloe verayla birbirinden pratik cilt maskeleri hazırlayabilirsiniz. Üstelik aloe veraya her evde bulunan malzemeleri ekleyerek farklı amaçlar için her cilt tipine uygun farklı maskeler yaratmak mümkün. Aloe vera jel maskesi tariflerine geçmeden önce aloe vera bitkisinin jelini nasıl çıkartacağımızı öğrenelim!

Aloe vera jeli nasıl çıkartılır?

Aloe vera bitkisinin yapraklarında bulunan bu mucizevi jeli çıkarmak için bir bıçak yardımıyla iki olgun aloe vera yaprağını uzunlamasına kesin. Yaprakları kestiğiniz bölgeden iki parçaya ayırın. Böylece aloe vera jelini görebilirsiniz. Aloe vera jelini dikkatli bir şekilde yapraklardan sıyırın ve bir kaseye koyun. Bu kadar basit!

Jeli hemen kullanmayacaksanız, olgun yaprakları kalınca dilimleyerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

1. Kuru ciltler için aloe vera jel maskesi

4 yemek kaşığı aloe vera jelini (2 yaprak) bir blender’ın içerisine koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt ve 6 yemek kaşığı salatalık suyu ilave edin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Hazırladığınız maskeyi cildinize sürün ve 15-20 dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Bu maskeyi haftada 3 defa uygulayabilirsiniz.

2. Yağlı ve akneli ciltler için aloe vera jel maskesi

Bir blender’ın içerisine 1 yumurta, 3 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 tatlı kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı arpa unu ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve cildinize uygulayın. Maske kuruyana dek yani yaklaşık 15-20 dakika kadar bekleyin, ardından cildinizi ılık suyla durulayın. Hazırladığınız bu maskeyi haftada 2 defa kullanabilirsiniz.

3. Karma ciltler için aloe vera jel maskesi

Bir blender’ın içerisine 4 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ve yarım limonun suyunu ekleyin, güzelce karıştırın. Hazırladığınız maskeyi cildinize uygulayın ve 20 dakika kadar bekleyin. Ardından soğuk suyla durulayın. Hazırladığınız bu maskeyi haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.

4. Hassas ciltler için aloe vera jel maskesi

Bir blender’ın içerisine 4 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ekleyin, güzelce karıştırın. Hazırladığınız maskeyi cildinize uygulayın ve 15 dakika kadar bekleyin. Ardından ılık suyla durulayın. Hazırladığınız bu maskeyi haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

5. Tüm cilt tipleri için limonlu aloe vera jel maskesi

İki adet aloe vera yaprağının jelini çıkarın ve bir blender’ın içerisine koyun. Üzerine yarım limonun suyunu ilave edin ve yaklaşık bir dakika boyunca karıştırın. Hazırladığınız maskeyi cildinize sürün ve 15 dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Eğer cildiniz hassas değilse bu maskeyi haftada iki defa uygulayabilirsiniz. Dilerseniz hazırladığınız bu maskeyi saçınıza da uygulayabilirsiniz. Bunun için maskeyi saç diplerinizden başlayarak tüm saçınıza uygulayın ve yirmi dakika kadar bekledikten sonra soğuk suyla durulayın.

6. Siyah nokta önleyici aloe vera jel maskesi

Yarım salatalığın kabuğunu soyun ve dilimleyin, ardından blender’a atın. Salatalığı blendar’dan geçirdikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı aloe vera jeli, 1 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı yoğurt ve yarım limon suyu ekleyin, ardından karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler iyice karıştığında 2 yemek kaşığı kil ilave edin ve macun kıvamına gelinceye dek karıştırın. Hazırladığınız maskeyi cildinize kalın bir tabaka halinde uygulayın ve 15 dakika kadar bekledikten sonra soğuk suyla durulayın. Bu maskeyi haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.

7. Kırışıklık önleyici aloe vera jel maskesi

Bir adet yumurta beyazını ve 3 yemek kaşığı aloe vera jelini bir blender’ın içerisine alın ve tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız karışımı cildinize uygulayın ve maksimum gerilmeyi hissedene kadar maskenin kurumasını bekleyin. Ardından cildiniz soğuk suyla durulayın. Hazırladığınız bu maskeyi haftada 1 defa kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir