Saç dökülmesini önlemek için ne yapılmalı

Saçlarınız haddinden fazla dökülüyorsa sizlere önereceğimiz yöntemleri deneyerek güçlü ve parlak saçlar elde edebilirsiniz.

Son olarak sarımsak ve zeytinyağının namını duymayan kalmamıştır herhalde… Yatmadan önce saç deriniz üzerinde ikiye bölünmüş bir diş sarımsağı sürtün ve sonra zeytinyağı ile masaj yapın. ertesi gün yıkayın bunu düzenli olarak haftada iki kere uygulayın çıkan sonuca inanamayacaksınız.

44126_6.jpg

Saç dökülmesine neden olabilecek birçok neden olabilir… Bunun için saç kaybınızı durdurabilecek güçlü ve parlak saçlara kavuşabilmeniz için bir kaç madde sıraladık.

44126_1.jpg

Aloe vera bitkisini duymuş olmalısınız. Bu bitki saç derisini uyaran kimyasal maddeler içermektedir. Bu jelimsi küp gibi görünen bitkiyi akşam saç derinizde dökülen yerlerinize masaj yaparak uygulayın ve ertesi gün ılık bir suyla durulayın. Düzenli olarak yapmanız koşulu ile aradaki farkı göreceksiniz.

44126_2.jpg

Hindistan cevizi bir çok şeye iyi gelen bir meyvedir. Hindistan cevizi besin ve asidik doymuş yağlardan oluşan zengin bir meyvedir. Hindistan cevizini rendeleyip ardından sütünü süzüp haftada bir saçınıza masaj yaparak uygulayın.

44126_3.jpg

Sıradaki bir diğer önerimiz soğandır. Soğan A, B ve C vitaminlerinden oldukça zengindir. ayrıca soğanın antibiyotik özelliğide olup, birçok şeye fayda sağlamaktadır.

44126_4.jpg

Bir adet beyaz soğanı blendırda 3 çay kaşığı bal ile parçalayın. Bu karışımı küçük bir fırça yardımıyla saç dökülmesi görülen yerlere uygulayın ve ardından saçınızın üzerini örtülerek 30 dakika bekleyin. Ardında ılık su ile durulayın.

44126_5.jpg

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir