Güneş yanıklarından nasıl kurtulunur evde kendi malzemelerinizi kullanabilirsiniz!

Güneş yanıklarından korunmanın yolları nelerdir? Güneş yanıklarından doğal kurtulma yolları nelerdir? Güneş yanıkları acısı nasıl geçer? Yaz aylarında istemli veya istemsiz durumlarda maruz kalınan güneş yanıklarında acı, kaşıntı, kızarıklık gibi durumlarda elmaelma.com olarak hazırladığımız doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.

SİYAH ÇAY İŞİNİZİ GÖREBİLİR

Siyah çay da yanık bölgeleri rahatlatma özelliğine sahip. Bunun için siyah çay poşetlerinden yardım almalısınız. Tek yapmanız gereken demlenmiş ve soğumuş çay poşetlerini yanan bölgeye sürmek.

CİLDİNİZİ NEMLENDİRMENİN EN İYİ YOLU ZEYTİNYAĞI

Fazlaca maruz kalınan güneş ışığı cildin kurumasına sebep olur, bu da cildin gerilmesine neden olarak daha fazla acı çekmenize yol açar. Bunu engellemenin yolu ise cildi anında yumuşatan zeytinyağından geçiyor. Zeytinyağını cildinize sürün ve üzerine havlu koyarak bir süre bekleyin. Rahatladığınızı hissetmeye başlayacaksınız.

HER DERDE DEVA ALOE VERA(SARISABIR)

Tavadan elinize sıçrayan kızgın yağ ya da üstünüze döktüğünüz kaynar çaydanlık yüzünden başımıza gelebilen daha ciddi yanıkların tedavisinde bile bir kahraman olarak karşımıza çıkan aloe vera söz konusu güneş yanıkları olduğunda da kurtarıcımız olmaya hazır. Güneş yanığını yumuşatarak cildin temizlenmesini sağlayan aloe vera jelini cildinize yedirip cilt emdikten sonra soğuk suyla yıkayabilirsiniz.

CİLDİNİZİ ELMA SİRKESİ İLE DİNLENDİRİN

Her derde deva elma sirkesi cilt problemlerinde de muhteşem bir yardımcı. Cildin pH dengesini düzenleyerek cildi rahatlatacak olan elma sirkesini kullanmak için öncelikle bir bardak suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi karıştırın. Ardından yanık bölgeye bu karışımı uygulayın.

SALATALIĞI HİÇ DENEDİNİZ Mİ?

Bol su içeren salatalık da cildi nemlendirme ve rahatlatma özelliğine sahip. Bunun için salatalığı kabuklarıyla birlikte rendeleyerek suyunu sıkın. Ardından bu salatalık suyunu yanık bölgeye uygulayın. Bu kadar basit.

BİLİNENİN AKSİNE YOĞURT…

Yoğurt kuşkusuz güneş yanığı denince ilk akla gelen isim. Cildi yatıştırıp soğutarak rahatlama sağlayan yoğurt gerçekten de söz konusu güneş yanıkları olduğunda işe yarıyor. Ancak bunun için mutlaka dolapta soğutulmuş yoğurt kullanmalı ve acıyan bölgede 3-4 dakika tuttuktan sonra durulamalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir