Jilet sonrası kızarıklık nasıl geçer bebek aloe vera mucizeler yaratıyor!

Jilet sonrası kızarıklık nasıl gider? Jilet sonrası kaşıntı nasıl geçer? Jilet sonrası kızarıklık nasıl geçer? İstenmeyen tüylerden kurtulmanın çok çeşitli yöntemleri bulunuyor. Ancak istenilen sonuca göre tercih edilen bu yöntemler arasından en çok tercih edilen alımı oldukça pratik olan jilet yöntemi yerini alıyor. Ancak kısa zamanlı ve anlık çözüm yöntemi olan jilet kullanımı ne yazık ki bazılarında kızarıklık, kaşıntı gibi sonuçlara neden olabiliyor. Peki jilet sonrası kızarıklık, kaşıntı gibi sonuçlarla karşılaşmamak için ne yapılmalı? İşte merak ettiğiniz sorunun cevabı…

HEMEN YOK DEMEYİN! ‘TIRAŞ LOSYONU’ EN ETKİLİ YÖNTEM!

Tıraş losyonu her ne kadar bir “erkek” ürünü olarak benimsense de jilet kullanan kadınlar içinde tıraş sonrası oluşan kızarıklıklara pratik bir çözüm olarak kullanılabilir. Özellikle derinin daha ince olduğu bikini bölgesindeki kırmızı kabarıklıkları tıraş sonrası hemen sürülen tıraş losyonu ile hafifletebilirsiniz. Kozmetik marketlerde veya süpermarketlerin kozmetik reyonlarında bulabileceğiniz tıraş losyonlarının fiyatı organik olmasına, içerdiği özel yağlara ve markasına göre geniş bir aralıkta değişiyor.

BEBEK BAKIM ÜRÜNLERİ ALTERNATİF ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ ARASINDA!

Bebeğiniz varsa evinizde mutlaka pişik giderici kremi veya bebe yağı vardır. Pişik kremi tıraş sonrasında oluşan cilt tahrişini kısa sürede geçirir ve kaşıntıyı alır. Bebek yağı kullanacaksanız tıraştan hemen sonra ince bir tabaka halinde bölgeye sürün ve kağıt havluyla fazla yağı alın veya duştan çıkarken tahriş olan bölgelere bebe yağı sürüp çıkın.

BUZ VEYA SOĞUK SU YÖNTEMİ

Bacaklarınızı tıraştan sonra soğuk suda bekleterek kızarıklığı ve kaşıntıyı önleyebilirsiniz. Diğer bir seçeneğiniz ise bir torbaya buz doldurup 10-15 dakika soğuk kompres yapmak.

HER DERDE DEVA ALOE VERA(SARISABIR)

Cildi yatıştırıcı özelliği bulunan aloe vera içeren kremleri veya aloe vera’nın kendisini tıraştan sonra sürebilirsiniz. Tıraş sonrası alkol bazlı kozmetik kremler ve jeller kullanmaktan kaçının. Alkol hassaslaşan cildinizi yakar üstelik kıl dönmesi riskini arttırır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir