Güneş koruyucu kremlere para vermeyin kendiniz yapın!

Deniz, kum, güneş denince akla ilk gelen şey güneş koruyucular oluyor. Peki size kendi güneş kreminizi yapabileceğinizi söylesem. Üstelikte aile boyu kullanabilirsiniz. Eğer çocuğunuz dört yaşından büyükse kullanmaya başlayabilirsiniz. Üç ay boyunca oda sıcaklığında muhafaza edebilir; eğer hava çok sıcaksa buzdolabında saklayabilirsiniz.

MALZEMELER;

1 yemek kaşığı havuç yağı
1 yemek kaşığı susam yağı

1 yemek kaşığı aloe vera jeli
1 yemek kaşığı yani 20 gr çinko oksit  krem 
2 yemek kaşığı zeytin yağı
10 damla lavanta yağı (Kokulu olsun  isterseniz)

NOT: Eğer biraz bronz olmak istiyorsanız  1 yemek kaşığı kakao yağı  kullanabilirsiniz..

HAZIRLANIŞI:

Bütün malzemeleri iyice karıştırıyorsunuz. Eğer karışımı homojen bir şekilde karıştıramadıysanız blenderdan geçirebilirsiniz. Ardından yüz ve tüm vücut için güneş kremimiz tamamlanmış oluyor. 

Sürdüğünüz zaman yapısından dokusundan hemen kolay emilim sağlayan, yüzde bembeyaz bir krem gibi gözükmeyen hafif bir güneş kremi olduğunu göreceksiniz.

NE İŞE YARAR?

Çinko oksit krem: Güneşten koruma özelliğine sahiptir. Baktığımız zaman tüm güneş kremlerinin içinde bulunur. Eczanelerde toz halinde olanları da var. İster krem, ister toz şekini tercih edebilirsiniz. Krem şeklinde alırsanız 20 gram olanı 1 yemek kaşığına denk geliyor. Aynı zamanda bebek pudlarının içinde de çinko oksit bulunur. Evdeki nemlendirici kremlerinizin içine bebek pudrası karıştırdığınızda  güneşten koruma sağlayan günlük bir krem elde edebilirsiniz.

Susam yağı: Güneşin zararlı etkilerine karşı bizleri koruma özelliğine sahiptir. Ayrıca ciltte ferahlık ve nem sağlar. 

Havuç yağı: Az miktarda kullanıldığı için kesinlikle yüzü yakmadan ferahlık sağlıyor.

Aloe vera jeli: Faydalarını saymakla bitmez. Cildi yumuşatmak ve yenilemek için birebirdir. Yani anti-aging özelliği taşır. İltihap sökücü özellikleri sayesinde aloe vera akneye karşı olağanüstü bir ilaçtır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir